Zo laat je jouw gouden juwelen weer glimmen als nieuw

Gouden sieraden draag je voor het leven. Goud is dan ook een materiaal dat tegen een stootje kan. Begint je gouden ring er na een tijdje wat dof uit te zien? Geen nood, wij geven je enkele gouden tips om je juwelen opnieuw te doen stralen.



Gouden juwelen poetsen

Je gouden sieraden (zonder edelstenen of parels) maak je gemakkelijk schoon. Laat het stuk een kwartiertje weken in wat warm water met enkele druppels afwasmiddel. Gebruik een zacht borsteltje (bijvoorbeeld een tandenborstel) om het juweel voorzichtig te reinigen. Daarna spoel je het sieraad af en wrijf je hem droog met een zachte doek. 

Sieraden met edelstenen 

Als je bijvoorbeeld een ring met een diamant of een andere edelsteen wilt reinigen, ben je best extra voorzichtig. Poets de ring in water met een beetje afwasmiddel (haal de ring er niet uit) en wees voorzichtig met het borsteltje om de steen niet te beschadigen. Je wacht best tot het water afgekoeld is voor je de ring eruit haalt, edelstenen zijn tamelijk gevoelig aan temperatuurverschillen. 

Wat met witgoud?

Een witgouden ring of juweel onderhoud je op dezelfde manier als een gewone gouden ring. Wel vereist witgoud iets meer zorg tijden het dragen zelf. De meeste witgouden ringen, bijvoorbeeld, zijn gerodineerd om ze extra te beschermen en ze hun kenmerkende witte glans te geven. Dit rodium-laagje is kwetsbaar: het reageert niet zo goed op bijvoorbeeld make-up, alcohol en andere corrosieve reinigingsmiddelen. 

Wanneer het laagje rodium een beetje is afgesleten, krijgt het juweel een gele schijn. Dit is perfect normaal en gemakkelijk op te lossen door je sieraad opnieuw te laten rodineren.

Voor meer informatie over onze juwelen kan je ons altijd contacteren!

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Maak een afspraak

Wil je een juweel laten ontwerpen? Of een oud juweel omvormen tot een nieuw stuk? Trouwring? Of wil je een juweel laten repareren? Maak een afspraak!

Geïnteresseerd?