Geïnspireerd en gecreëerd: mandarijn granaat


Een deel van onze nieuwe stukken werd geïnspireerd door de diepe en charmante kleur van mandarijn granaat. En om specifieker te zijn, de mandarijn granaten uit Namibië. De locatie van oorsprong maakt deze edelstenen niet enkel prachtig van kleur, maar wordt aanzien als een collectors item en geeft de edelsteen meer waarde. 

Bovenstaande ring bestaat uit rosé goud, met een centrale mandarijn granaat die vergezelt wordt door vier kleinere versies op elke zijde van de ring en de kleine stenen rondom zijn oranje saffieren. 



Mandarijn granaat

Kenmerken

Mandarijn granaat wordt gekenmerkt door een adembenemende, levendige oranje tint en een buitengewone transparantie. Het heeft een hardheid van 6,5 tot 7,5 op de Mohs schaal, waardoor het een duurzame optie is voor sieraden.

Herkomst

De belangrijkste bronnen van mandarijn granaat zijn Nigeria, Namibië en Madagaskar. Vondsten van deze prachtige edelsteen zijn tamelijk zeldzaam en dit, in combinatie met zijn unieke kleur, draagt bij aan zijn waarde en allure.

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Maak een afspraak

Wil je een juweel laten ontwerpen? Of een oud juweel omvormen tot een nieuw stuk? Trouwring? Of wil je een juweel laten repareren? Maak een afspraak!

Geïnteresseerd?