Lenteschoonmaak: Tips voor het reinigen van jouw sieraden


Hoe zelf je sieraden reinigen? 

Met de lente in aantocht, wordt het tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak. Het is een goede gelegenheid om uw sieraden te reinigen, die tijdens de wintermaanden vaak vuil of dof worden. Hier zijn enkele tips om thuis zelf jouw sieraden te reinigen en ze weer te laten glanzen als nieuw.

Benodigdheden:

  • Een kom met warm water
  • Afwasmiddel
  • Zachte tandenborstel
  • Katoenen doek

Stappen:

  1. Sorteer de sieraden: Begin met het sorteren van jouw sieraden op basis van materiaal, om de reiniging gemakkelijker te maken. Het is belangrijk om elk stuk individueel te reinigen.
  2. Maak het reinigingsmiddel: Voeg een druppel afwasmiddel toe aan een kom warm water. Roer het mengsel even goed door.
  3. Laat de sieraden weken: Plaats jouw sieraden in de kom met het reinigingsmiddel en laat ze weken voor 10-15 minuten. Als jouw sieraden erg vuil zijn kan je het langer laten weken.
  4. Schrob de sieraden: Gebruik een zachte tandenborstel om elke kant van de sieraden zachtjes maar grondig schoon te maken. Pas op voor delicate stenen en materialen zoals parels en edelstenen die kunnen beschadigen. Gebruik in dat geval alleen een zachte doek.
  5. Spoel af: Spoel de sieraden af met warm water en droog ze af met een zachte doek. Zorg ervoor dat elk stuk volledig droog is voordat je het opbergt.

Je bent natuurlijk ook meer dan welkom om bij ons langs te komen, zodat we je sieraden een professionele poetsbeurt geven. We reinigen niet enkel het juweel, maar polijsten het helemaal, zodat het eruit ziet als een nieuw stuk. Op deze manier kijken we ring ook na en kunnen we op tijd ingrijpen als een steen los zou zitten. 

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Maak een afspraak

Wil je een juweel laten ontwerpen? Of een oud juweel omvormen tot een nieuw stuk? Trouwring? Of wil je een juweel laten repareren? Maak een afspraak!

Geïnteresseerd?