Morganiet: de elegantie edelsteen

Morganiet: één van Lode zijn favoriete edelstenen

Morganiet is een prachtige edelsteen die behoort tot de beryl familie, net zoals smaragd en aquamarijn.

Ze staat bekend om zijn zachte roze tot perzikkleurige tinten, die worden veroorzaakt door de aanwezigheid van mangaan en cesium in het kristalrooster. Deze edelsteen straalt een gevoel van zachtheid en vrouwelijkheid uit. 

Met een hardheid van 7,5-8 op de schaal van Mohs is morganiet een redelijk duurzame steen, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik in sieraden. Het wordt vaak gebruikt in ringen en oorbellen.

Naast zijn prachtige kleur wordt morganiet ook gewaardeerd om zijn helderheid en glans. De meeste morganieten worden gewonnen in Brazilië, maar ze kunnen ook worden gevonden in landen zoals Afghanistan, Madagaskar en de Verenigde Staten.

Voor diegene die meer in een edelsteen zoeken dan enkel de schoonheid: Morganiet wordt vaak geassocieerd met liefde en emotionele heling. Het wordt gezegd dat het de energie van het hartchakra versterkt en helpt bij het aantrekken van liefde en het bevorderen van harmonie. Bovendien wordt morganiet beschouwd als een steen van compassie en medeleven.

Als je op zoek bent naar een edelsteen die elegantie en tederheid uitstraalt, is morganiet zeker een goede keuze.

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Maak een afspraak

Wil je een juweel laten ontwerpen? Of een oud juweel omvormen tot een nieuw stuk? Trouwring? Of wil je een juweel laten repareren? Maak een afspraak!

Geïnteresseerd?